caheletBegin maart 2015 betrokken we ons nieuwe chalet op Ameland. Ik had snel even een draadantenne opgehangen voor 80 en 40 meter. Een dipool met traps. Het ging niet goed, kreeg telkens slechte rapporten. Ik kon daarentegen de stations wel goed nemen. De oorzaak was duidelijk, ik had bijna geen omgevings QRM, mijn tegenstations daarentegen des te meer.

Er werd besloten een andere antenne te plaatsen en daarnaast ook een linear in gebruik te nemen. De linear werd een Ameritron AL-811. De toegestane 400 Watt kon met gemak worden gehaald.

Samen met de XYL hing ik een dipool op van 2 x 23 meter, gevoed met een open lijn. Het voedingspunt boven in de vlaggenmast staat op 11 meter. De resultaten waren optimaal. Reden om hetzelfde ook te gaan doen in het home QTH in Bedum.

Hieronder een klein fotoalbum.

We cannot display this gallery

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

overzicht antennes amelandOverzicht, de open lijn naar de vlaggenmast is goed zichtbaar. Helemaal rechts ziet u het mastje waar het weerstation op is bevestigd. Het weerstation heeft een eigen website http://www.meteo.ameland.net.